وقتی حرف از معرفی جاهای دیدنی اصفهان میشود تن و بدن هر نویسندهای بهلرزه میافتد. مگر میشود این حجم از تاریخ و مکانهای گردشگری را در یک مقاله مختصر جا داد. تاریخ اصفهان بسیار غنی بوده و در هر گوشه از آن میتوانید اثری از تمدنها و حکومتهای بزرگ ایران را تماشا کنید. در این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر درباره این موضوع با شما حرف بزنیم.
میدان نقش جهان؛ نماد ماندگار اصفهان
این میدان با نامهای میدان شاه و میدان امام نیز شناخته میشود. 200 حجره 2 طبقه در اطراف این میدان وجود دارد و بهلحاظ تاریخی یکی از غنیترین آثار اصفهان محسوب میشود. ارزش تاریخی آن باعث شده تا حتی در میراث جهانی یونسکو نیز ثبت شود. پرشکوهترین دوره این میدان مربوط به عصر صفوی است. طاقهایی که برای محافظت از بنا ایجاد شده بودند در واقع همان حجرههای امروزی هستند.
ساخت میدان نقش جهان در سال ۱۰۱۱ قمری آغاز شد و در سال ۱۰۲۵ هم به پایان رسید. مسجد جامع عباسی یا مسجد شاه، مسجد شیخ لطفالله، عمارت عالی قاپو و سردر قیصریه، از مهمترین بناهایی هستند که میتوانید در میدان نقش جهان آنها را پیدا کنید.
عالی قاپو؛ ضلع غربی نقش جهان
درباره یکی از برجستهترین سازههای ایرانی حرف میزنیم. کاخ عالی قاپو با ۱.۸۰۰ متر مربع مساحت، ۶ طبقه و ۳۸ متر ارتفاع، عنوان بلندترین کاخ عهد صفوی را دارد. درست در زمانی که ساخت سازههای بلند در غرب درحال رشد بود. این کاخ در دوران صفوی یک کاخ مهم حکومتی بود که از آن برای برگزاری جلسات مهم حکومتی استفاده میشد. همچنین از بلندی این کاخ برای تماشای مسابقات چوگان و اسبسواری استفاده میشد. اگر به اصفهان سفر کردید این بنای تاریخی را از دست ندهید.
مسجد امام اصفهان؛ قدیمیترین بنای اصفهان!
چند نام برای این مسجد وجود دارد. از مسجد عباسی گرفته تا مسجد شاه و مسجد سلطانی. در ضلع جنوبی نقش جهان میتوان این اثر تاریخی را پیدا کرد. گنبد بزرگ جنوبی از مهمترین گنبدهای دوپوش ایران بهشمار میرود.
جهت جغرافیایی ورودی مسجد، منارههای بلند، قطعات بزرگ سنگهای مرمری یکپارچه و سنگابهای نفیس، کاشیکاری (هفترنگ و معرق) و تزیینات فراوان از ویژگیهایی هستند که میتوانید در این مسجد پیدا کنید و نظیر ندارند. قدمت این بنا به دوره سلجوقی میرسد و قدیمیترین بنای اصفهان است.
مسجد شیخ لطفالله؛ شاهکار معماری ایرانی
باز هم یک مسجد تاریخی دیگر و شاهکار معماری ایرانی اسلامی که میتوانید نمود آن را در اصفهان تماشا کنید. گنبد نخودی رنگ این مسجد در نقش جهان بهراحتی مشخص است و میتوانید خیلی سریع آن را پیدا کنید.
خلاف دیگر مساجد ایرانی، در این مسجد مناره و حیاط 4 ایوانی را نمیبینیم. ویژگیهای خاصی در این مسجد وجود دارد که اگر علاقهمند به سبک معماری کهن اسلامی باشید میتوانید در آن ببینید.
کاخ چهلستون؛ باغ سلطنتی
درباره یکی از کاخهای سلطنتی دوران صفویه با شما حرف میزنیم. این کاخ امروز یکی از مشهورترین و محبوبترین آثار تاریخی اصفهان محسوب میشود. کاخ چهلستون 20 ستون دارد و بسیاری از محققان وجه تسمیه نام این کاخ را شمارش ستونهای اصلی و انعکاس ستونها در آب میدانند.
ستونهای این ایوان هشتضلعی از جنس چوب چنار و کاج هستند و چهار ستون وسط آن روی چهار شیر سنگی قرار دارند. اگر خواستید این کاخ را ببینید از تالار آیینه آن غافل نشوید. این کاخ در فصل پاییز از بهترین جاهای دیدنی اصفهان محسوب میشود. اگر بهدنبال جاهای دیدنی اصفهان در پاییز هستید، چهلستون را از دست ندهید.
چهارباغ عباسی؛ یادگاری از شاه عباس
خیابان چهارباغ عباسی بهدلیل وجود درختان تنومند و سربهفلککشیده، جلوهای چشمگیر و متمایز در فصل پاییز به خود میگیرد و قدم زدن و عکاسی در این خیابان از تفریحات محبوب اهالی اصفهان و گردشگران داخلی و خارجی بهشمار میرود. باید بدانید که چهارباغ یک فرم مرسوم در معماری ایرانی اسلامی است و چهارباغ عباسی هم یکی از معروفترین مدلهای آن بهشمار میرود.
این چهارباغ به 2 بخش بالا و پایین تقسیم میشود. قسمت بالایی آن در دوران حکومت شاه عباس اول و قسمت پایینی آن در دوره حکومت رضاخان پهلوی ساخته شده است. این چهارباغ نیز از جاهای دیدنی اصفهان که باید از آن دیدن کنید خصوصا اگر بهدنبال جاهای دیدنی اصفهان در شب هستید.
آتشگاه اصفهان؛ پیشاز اسلام
این آتشکده در منطقه سده بهجامانده از دوران ایران باستان است و در زمان ساسانیان ساخته شده است. این آتشگاه از مهمترین بناهای ایران پیش از اسلام بوده و دیوارهای خشتی بزرگی دارد.
در زمانهای گذشته این مکان، مکانی مذهبی محسوب و در آن آتش نگهداری میشده است. آتشی که ازنظر زرتشتیان قداست داشته و در آتشگاههای زیادی میتوانید امروز آن را ببینید. البته امروز این آتشکده خاموش شده و آتش آن را نمیتوانید تماشا کنید.
پیشنهاد سفر بیشتر:
سفر بیشتر با مقاله معرفی تمام جاهای دیدنی مشهد + آدرس دقیق – در این مقاله به معرفی جاهای دیدنی مشهد پرداخته شده که با خواندن آن مکانهای تاریخی و دیدنی شهر مشهد را خواهید شناخت.
اگر میخواهید سفری متفاوت و بهیادماندنی در شهر شیراز داشته باشید، توصیه میکنیم مقاله بهترین جاهای دیدنی شیراز را مطالعه کنید. در این مطلب، جزئیات مکانهای تاریخی و طبیعی شیراز به صورت جامع معرفی شده و راهنماییهای لازم برای برنامهریزی سفر ارائه میشود.
در صورتی که به دنبال یک تجربه متفاوت از شهر رشت هستید، از مطالعه مقاله بهترین جاهای دیدنی رشت غافل نشوید. این مقاله به شما کمک میکند تا از هر گوشه این شهر دیدنی، لذت ببرید و اطلاعات جامع در خصوص جاذبههای آن کسب کنید.
یک نگاه کلی به جاهای دیدنی اصفهان
حالا که درباره جاهای دیدنی اصفهان صحبت کردیم بد نیست نگاهی مختصر به تمامی آنها داشته باشیم. در ادامه همه آنها را بهشکل مختصر معرفی خواهیم کرد:
- میدان نقش جهان: قلب تپنده اصفهان، مجموعهای از بناهای تاریخی و حجرههای دو طبقه، یادگاری از دوران صفوی
- عالی قاپو: کاخی بلند و باشکوه با معماری منحصر به فرد، محل برگزاری جلسات مهم و تماشای مسابقات چوگان
- مسجد امام اصفهان: مسجدی تاریخی با گنبدی بزرگ و کاشیکاریهای نفیس، قدیمیترین بنای اصفهان با قدمت سلجوقی
- مسجد شیخ لطفالله: شاهکار معماری ایرانی اسلامی با گنبد نخودی رنگ و ویژگیهای خاص، بدون مناره و حیاط چهار ایوانی
- کاخ چهلستون: کاخی سلطنتی با ستونهای چوبی و تالار آینه، نمونهای از باغهای ایرانی در دوران صفویه
- چهارباغ عباسی: خیابانی زیبا و تاریخی با درختان تنومند، یادگاری از شاه عباس اول و رضاخان پهلوی، نمونهای از معماری باغ ایرانی
- آتشگاه اصفهان: آتشکدهای باستانی با دیوارهای خشتی، یادگاری از دوران ایران باستان و ساسانیان
پیشنهاد دیگر مسافرتی با مقاله جاهای دیدنی ایران – در این مقاله به معرفی کامل از همه جاهایی که در کشورمان ایران وجود دارند و باید حتما ببینید.
جمعبندی
با شما درباره مهمترین جاهای دیدنی اصفهان صحبت کردیم. الکی نیست که به این شهر تاریخی لقب نصف جهان را دادهاند. اصفهان غنی از آثار باستانی و تاریخی، در دورههای مختلفی پایتخت ایران بوده است.
به همین دلیل شما میتوانید در آن آثار زیادی را پیدا کنید که بسیار چشمنواز هستند و هر گردشگری دوست دارد برای یکبار هم که شده آنها از نزدیک ببیند. اگر به اصفهان سفر کردید حتما به جاهای که معرفی شد سر بزنید و خاطرات خوشی از سفر خود بسازید.
دیدگاه کاربران (6 دیدگاه)